Ontdek het verhaal achter X-Kwisit
Het pad van de goede smaak, van Kuurne tot Diksmuide
“Hoi, ik ben Dominique, zaakvoerder van X-Kwisit. Geboren en getogen in de feestgemeente Kuurne werd de liefde voor het Bourgondische leven mij met de paplepel ingegeven. Sinterklaas en Pasen waren heuse festijnen van chocolade, die thuis werd gemaakt tijdens de nachtelijke uren. Na verloop van tijd hielp ik die chocolade mee produceren en zo werd het zaadje geplant dat nu tot bloei is gekomen.”
“Lang voor X-Kwisit het levenslicht zag, ben ik eerst een ander pad ingeslagen. Zo’n 30 jaar lang fungeerde ik als financieel raadgever voor West-Vlaamse kmo’s. In de loop der tijd ben ik mij steeds verder gaan ontwikkelen als hobbykok. De liefde voor de goede smaak was zo sterk dat ik in 2021 besloot om mij definitief op de voedingssector te storten. Ik volgde mijn passie voor chocolade en ijs met een aanvullende opleiding in Brugge op de site van Ter Groene Poorte. Met X-Kwisit wil ik mijn kunsten tonen aan een publiek van echte chocolate and ice cream lovers.”
X-Kwisit: what’s in a name?
Welke taal je ook spreekt, wanneer je X-Kwisit hoort, denk je aan ‘verfijnd’, aan ‘kwaliteit’. Dat is natuurlijk geen toeval. De naam past perfect bij waar we voor staan: chocolade en ijs van de bovenste plank, gemaakt met kwalitatieve, lokale, eerlijke producten.
De liefde voor chocolade is evident. Ijs is dan weer een van de lekkerste bijzaken die er zijn. De smaken zijn haast onbeperkt en ook de vele varianten zoals roomijs, sorbet, cornets, frisco’s en ijstaarten geven het product zoveel diepgang. Met onze creaties willen we mensen gelukkig maken. Is dat niet het mooiste dat er bestaat?
Onze uitgangspunten
- Smaak heeft altijd de absolute prioriteit.
- We werken alleen met kwalitatieve grondstoffen.
- Met onze ambacht onderscheiden we ons van andere producenten.