Home / Blog / Ken jij de zeven voordelen van het eten van pure chocolade?

Ken jij de zeven voordelen van het eten van pure chocolade?


Geef toe: wie is er niet gek op chocolade? 


Het wordt niet voor niets ' een zoete zonde' genoemd. Vaak wordt chocolade gegeten als opkikkertje. Chocolade wordt geassociërd met geluk. 
Zelfs toeristen zijn verlekkerd op de Belgische chocolade en nemen ze maar al te graag mee naar het thuisfront om daar zelf op te eten of om als geschenk te geven aan familie of vrienden. 
Op Valentijn, moederdag, vaderdag , als relatiegeschenk is het één van de toppers. 

Natuurlijk hebben we verschillende soorten chocolade nl. de melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade. De laatste nl. de witte wordt in de professionele kringen niet gezien als chocolade omdat het enkel cacaoboter bevat en geen pure cacao. Om melkchocolade te bekomen, wordt melkpoeder toegevoegd.  De pure chocolade is in feite de zuiverste van z'n soort.
Pure chocolade eten is gezond en heeft een positief effect op het geheugen, de hartspier, de bloeddruk en je metale gesteldheid. Graag wil ik met jullie eens de voordelen van chocolade op een rijtje zetten. Benieuwd? Chocolade verlaagt de bloeddruk

In de pure chocolade zit een stof die zorgt voor de ontspanning van de bloedvaten. Dus als je regelmatig pure chocolade eet, verminder je het risico op bloedstolling, aderverkalking en verlaagt je bloeddruk. Alleen maar positief dus.


Chocolade bevordert een goed humeur

Chocolade bevat theobromine. Deze stof zorgt voor een opwekkend gevoel en bevordert je humeur. Daarnaast zorgt pure chocolade ook voor de verhoging van serotine, het gelukshormoon genoemd. 
Dus waar wacht je nog op: eet meer pure chocolade en je voelt je beter in je vel en gelukkiger. 


Chocolade , een wonder voor het hart!

Cacao bevat heel veel antioxidanten. De flavonoïden in de cacao zorgen dat je minder kans hebt op hart- en vaatziekten, zoals een beroerte, een hartaanval of diabetes. 
Wist je dat er meer antioxidanten in pure chocolade zitten dan in groene thee? 


Chocolade, de pure een middel tegen hoesten

De stof theobromine zorgt naast een goed humeur als middel om de hoestprikkel de kop in te duwen. Eet 80 gr pure chocolade en je merkt het effect. 


Chocolade puur, het helpt te ontspannen

Veel last van stress, drukte overal ... plof je even neer en geniet van elke dag een klein stukje chocolade. De hoeveelheid stresshormenen cortisol en catecholamine nemen af en je krijgt een portie magnesium waardoor je humeur verbetert, je bent beter bestand tegen stress , je slaapt  beter en je kan beter te relaxen. 


Chocolade zorgt voor een beter geheugen en leervermogen

In chocolade zitten veel flavonoïden , die verantwoordelijk zijn voor de goede werking van het geheugen. Deze verbeteren ook je humeur, concentratie en je geheugen. Wist je dat mensen die dagelijks hun portie chocolade eten, het beter doen in geheugentesten? 


Chocolade puur verhoogt het aantal goede bacteriën

Door het eten van pure chocolade nemen de goede bacteriën in het darmkanaal toe en de slechte nemen af. Chocolade is één van de beste natuurlijke probioticums. Waar wacht je nog op? Het zorgt voor vele voordelen zoals o.a. bescherming van de hersenen. 


Zin in chocolade?

Let wel op: eet chocolade met mate want overdaad veegt de talrijke goede voordelen van tafel. 

 


Vond je dit bericht interessant? Spread the word!

Ga terug
'Van financieel raadgever naar chocolatier en ijsbereider' - artikel in vakblad Chocolatier (29/08/22)

'Van financieel raadgever naar chocolatier en ijsbereider' - artikel in vakblad Chocolatier (29/08/22)

X-Kwisit
Kijk jij ook al zo uit naar de feestdagen?

Kijk jij ook al zo uit naar de feestdagen?

Nieuws
Lees meer
X-Kwisit